Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Στο Physio and Therapy, μέσω των εξατομικευμένων προγραμμάτων αποκατάστασης στοχεύουμε στην ταχύτερη αλλά και ασφαλέστερη επανένταξη σας στις καθημερινές ή αθλητικές σας δραστηριότητες. Μέσω ειδικών χειρισμών και του κατάλληλου εξοπλισμού, στοχεύουμε στην εξάλειψη του πόνου, ώστε να εστιάσουμε στην πραγματική πηγή του προβλήματος.

Βασικό μας μέλημα πέρα από το θεραπευτικό πλάνο είναι και η πρόληψη. Έτσι λοιπόν, στοχεύουμε στην εκπαίδευση του ασθενούς ώστε να μπορεί να βελτιώσει και να διορθώσει λανθασμένες λειτουργίες και να αποκτήσει ποιότητα στην κίνηση.

Manual Therapy

Πρόκειται για θεραπεία μέσω ειδικών χειρισμών που ενεργοποιεί τους μηχανισμούς του ανθρώπινου σώματος για την καταπολέμηση του πόνου. Στόχος είναι η αποκατάσταση της λειτουργικότητας της περιοχής είτε αφορά τα οστά είτε το μυικό και νευρικό σύστημα, επαναφέροντας το σώμα όσο το δυνατόν περισσότερο στη σωστή ανατομική διάταξη.

Θεραπευτική μάλαξη

Βασικό εργαλείο για το θεραπευτικό μας πλάνο, καθώς πρωτίστως ανακουφίζει τους μυικούς πόνους, αλλά και επαναφέρει την ελαστικότητα στους μυς. Η μάλαξη μπορεί να διαχωριστεί σε λεμφική, αθλητική, μυοχαλαρωτική, προσφέροντας πολλά οφέλη στο μυικό, σκελετικό, νευρικό, αναπνευστικό και λεμφικό σύστημα, δημιουργώντας έτσι ευεξία και καλύτερη αίσθηση των κινήσεων του σώματος.

Λειτουργική Άσκηση

Εκτός από τη θεραπεία, στο physioandtherapy δημιουργήσαμε προγράμματα εξατομικευμένης άσκησης για οποιονδήποτε θέλει να ασκηθεί με ασφάλεια και την καθοδήγηση της έμπειρης ομάδας μας. Οι συνεδρίες αυτές εκτελούνται μόνο σε μορφή ατομικού μαθήματος, για να επιτυγχάνεται το μέγιστο αποτέλεσμα.

Αθλητική Φυσικοθεραπεία

Έχει ως στόχο την πλήρη αποκατάσταση του αθλητή και την ομαλή και όσο το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή του στον αθλητισμό. Στο κάθε άθλημα καταπονούνται διαφορετικές μυικές ομάδες και έτσι μπορεί να γίνει ένας γενικός διαχωρισμός των αθλητικών κακώσεων. Κατανοώντας την ανάγκη για γρήγορη επιστροφή του αθλητή, χρησιμοποιούμε κάθε μέσο ώστε και να αποκατασταθεί η κάκωση αλλά και να αποφευχθεί πιθανή υποτροπή στο μέλλον.

Κινησιοθεραπεία

Το μεγαλύτερο στοίχημα της θεραπείας είναι ο ασθενής να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς του. Έτσι, ακολουθείται πρόγραμμα άσκησης με συνεχή παρακολούθηση του φυσικοθεραπευτή ώστε το σώμα να ακολουθεί σωστά μοτίβα και να εκπαιδευτεί στο να κινείται σωστά.

Νευρολογικές παθήσεις

Πρόκειται για παθήσεις και τραυματισμούς που προσβάλλουν τη φυσιολογική λειτουργία του Νευρικού συστήματος. Κυρίως μέσω του πλάνου κινησιοθεραπείας και λειτουργικής άσκησης προσπαθούμε να βελτιώσουμε τον μυικό τόνο, την ισορροπία και την αίσθηση της κίνησης σε διάφορες παθήσεις όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, νόσος του Parkinson κα. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να αποκατασταθεί στο μέγιστο βαθμό η κίνηση, ώστε να μπορεί ο ασθενής να είναι λειτουργικός και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του ατόμου.