ΙΣΟΡΡΟΠIΑ, ΕΥΕΞΙΑ, ΕΛΕΓΧΟΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ, ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ

“Change happens through movement and movement heals.”
Joseph Hubertus Pilates

Η μέθοδος Pilates πήρε το όνομά της από τον Joseph Hubertus Pilates, ο οποίος την ανακάλυψε το 1920 δίνοντάς της αρχικά το όνομα “contrology”.  

Το pilates, είναι ένα σύστημα ασκήσεων όπου δίνεται βάση στον βασικό πυρήνα του σώματος (powerhouse) και βασίζεται κυρίως στην ενδυνάμωση της περιοχής της κοιλιάς, της ράχης και των γλουτών, μυών που θεωρούνται υπεύθυνοι για τη σωστή στάση του σώματος.

Τα οφέλη του έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως και προτείνεται από γιατρούς και φυσικοθεραπευτές όχι μόνο ως μία ιδανική μορφή γυμναστικής, αλλά και ως μία μέθοδο αποκατάστασης τραυματισμών και διαφόρων μυοσκελετικών παθολογιών.

Βασική αρχή ενός προγράμματος pilates είναι  η αυτοσυγκέντρωση. Στο Physio and Therapy, δίνεται έμφαση τόσο στην αυτοσυγκέντρωση, όσο και στην κιναισθητική ικανότητα και τις ανάγκες του κάθε αθλούμενου, χωρίς να του επιβάλλονται ασκήσεις που δεν είναι κατάλληλες για το σώμα του. Γι’ αυτούς τους λόγους, τα μαθήματα γίνονται σε μορφή personal ή σε mini group 2-3 ατόμων. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται το μέγιστο αποτέλεσμα, είτε πρόκειται για θεραπευτικό (clinical) pilates είτε για προσωπικούς στόχους αθλητών (βελτίωση απόδοσης) είτε για ανθρώπους που απλά θέλουν να τονώσουν μυικά το σώμα τους. βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους.

pilates reformer nea smirni

Ατομικά μαθήματα

Στα ατομικά μαθήματα, επιτυγχάνεται το μέγιστο αποτέλεσμα, καθώς η προσοχή δίνεται 100% στον ασκούμενο και έτσι, με βάση τις ανάγκες και ευαισθησίες του ακολουθείται εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης. Για να μπορεί να σχεδιαστεί το κατάλληλο πρόγραμμα βάσει των αναγκών του ασκούμενου, αλλά και να εξελίσσεται με ασφάλεια στην πορεία των μαθημάτων, αξιολογείται στην αρχή από την ομάδα μας αλλά και επαναξιολογείται στην πορεία των μαθημάτων. Στα ατομικά μαθήματα, γίνεται χρήση pilates Reformer, Chair και Cadillac. 

pilates reformer nea smirni

Mini Group

Λόγω των αυξημένων αναγκών, δημιουργήσαμε έναν ξεχωριστό χώρο με pilates reformer, όπου θα συμμετέχουν στην άσκηση 2-3 άτομα. Τα μαθήματα διενεργούνται από έμπειρους φυσικοθεραπευτές ώστε να δίνεται σημασία πρωτίστως στην ασφάλεια και έπειτα στην προοδευτική αναβάθμιση των ασκήσεων. Στόχος μας είναι να κατηγοριοποιούνται τα μαθήματα, βάσει της φυσικής κατάστασης και του επιπεδου του ασκούμενου. Τα μαθήματα γίνονται καθημερινές και Σάββατα από τις εννέα το πρωί έως τις δέκα το βράδυ.

Μερικά από τα οφέλη